2024 yerel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi’nden Araklı Belediye Başkan Aday Adayı olan Ahmet Küçük, Araklı’daki turizm, kadınlar, Karadere yolu ve gençler ile alakalı görüşlerini paylaştı.
TURİZM KONUSUNDA GEREKLİ YATIRIMI YAPMAMIZ GEREKİYOR
Özellikle Araklı merkeze yakınlığı sebebi ile Kalecik Kalesi, Os Şelalesi, Mahura Şifalı Suyu, Pazarcık Milli Parkı gibi destinasyonların Araklı turizmi açısından önem arz ettiğini dile getiren aday adayı Ahmet Küçük, bu bölgelerimize gerekli yatırımın yapılması gerektiğinin altını çizdi.
Küçük, Araklı turizmi ile alakalı ayrıca, “Araklı Çarşısı-Araklı Kalesi, Kaşıkçı Hanları, Zavzaga (Yoncalı) Kalesi ve Aho Köyünden oluşacak güzergah ile tarihi, tabiatı ve kültürel yaşamı bizzat gözlemlemek ve hissetmek için bu yol üzerinde düzenlemeler yapmalıyız. Tarihe, doğaya, çevreye yapılan yatırım dolayısıyla Araklı turizmine de yatırım demektir. Araklı’nın Trabzon ilçeleri arasında tanınırlılığı ne kadar çok artarsa, yerli ve yabancı turist ziyaretleri de o derecede artacaktır. Bu artış beraberinde ekonomik anlamda kalkınmayı da sağlayacaktır.” ifadelerini kullandı.
HAYALLERİMDEN BİRİ, KADINLAR KOOPERATİFİ KURMAK
Kadınlar pazarı hakkındaki görüşlerini de paylaşan Küçük, Araklı’ya böyle bir alan kazandırdığı için Recep Çebi’ye teşekkür ederek kadınlar pazarındaki sorunlar ve kadınlar kooperatifi hayali ile ilgili ayrıca şu açıklamalarda bulundu:
“Geçen hafta kadınlar pazarında oradaki ablalarımız kardeşlerimiz titriyordu mesela. Niye çünkü üstü kapatılmış bir tarafı kapalı ama rüzgardan dolayı üşünüyor tam kapalı olarak dizayn edilmemiş. İnsanlar orada bir günlerini geçiriyor fakat fizyolojik ihtiyaçlarını karşılayacak donanıma sahip değil. Benim hayallerimden biri de Kadınlar Kooperatifi kurmak. Kadınlar pazarı neden sadece bir gün açık mesela. Haftanın her günü açık olabilir ve yabacı turizm ile uğraşan tur şirketleri belki sahil yolundan geçerken içeri uğrayıp ticaretimizi güçlendirebilir. Bunu sürdürülebilir kılabiliriz. Türkiye’ye baktığımız zaman hangi coğrafyaya giderseniz gidin herkeste şu düşünce mevcut. Karadeniz kadınları çalışkan insanlardır. Köylerden ilçeye göç eden ablalarımız teyzelerimiz şu an ne iş yapıyorlar 4 duvar içerisinde? Çok şey yapabilirler. Meslek edindirme kurslarımızla kendi paralarını kazanmalarını sağlayabiliriz. Kooperatif kurabiliriz artık küresel bir dünyada dijital bir ticaret sisteminde yaşıyoruz. Biz bunu elektronik sisteme taşırsak herkes hak ettiği değerde bir kazanç elde edebilir.”
KARADERE YOLUNDA EKSİKLİKLER VAR
“Karadere yolumuz yapılıyor fakat eksik yapılıyor. Öncelikli olarak tüneller kısmı yapıldı. Fakat oradan günde 100 araç geçiyorsa 20 si tünellerden geçiyor fakat geri kalan kısım 80 araç aslında dağ yollarına gidiyor. Bununla ilgili Karadere yolu ikinci etap başladı. Bunun takipçisi olacağız topyekün. Bunun yanında ışıklardan 500 metre ara olan kısım bir an önce tamamlanmalı, sahile ulaştırılmalıdır. İç trafik daha çok rahatlayacaktır.”
ARAKLI’DA SOSYAL ALANLARA İHTİYAÇ VAR
“Bundan 25 yıl önce güreş antrenmanlarımızı akşamları imam hatipte yapardık ama futbol maçlarımızı sahilde yapardık. Hala gençlerimiz ve çocuklarımız için bir antrenman mekanımız yok ise işte bu bizim 25 yıldır bu alanlardaki eksikliğimizi gösterir. Yapılan şeyleri göz ardı edemeyiz. Gençlerimizin sosyal, kültürel, sportif, akademik bir çalışma yapacağı bir alan ben Araklı’da göremiyorum. Bölgemize ya da ilçemize mal olmuş etkinlikleri dahi tam anlamıyla yerine getiremiyoruz. Stad yok durumda. Artık staj ve işe giriş durumları akademik başarı yanında sportif ve kültürel faaliyetlere de bağlı. Uluslararası staj programında bir öğrenci staja giderken hangi bölümü okuyor olursa olsun oradaki kriterler içerisinde sana soruluyor. Hiç spor yaptın mı?, Kültürel bir faaliyetin var mı? Bunlar size puan getiriyor. Neden 50.000 nüfusu olan bir yerde gençlerimiz birlikte vakit geçirmek, sohbet etmek için Arsin’e, Ganita’ya gidiyor. Sadece bir iki mekanla olacak işler değil bunlar. Lafın kısası sosyal alanlara ihtiyaç var. Trabzon’da yaşayan bir çocuğumuz Ortahisar Belediyesi’ndeki 40’tan fazla ücretsiz kursa katılım sağlayabiliyorken bizim gencimiz burada Sürmene’ye kursa gidiyor. Bizim onlardan eksik yanımız nedir? Bilim Merkezi açıldı mesela biz neden çocuklarımıza bu hizmeti veremiyoruz. Eğer kısa dönemde bu hizmeti sağlayamıyorsak bunu taşımalı olarak yaparak çocukları bu mekanlarla buluşturabiliriz.”
Ahmet Küçük kimdir?
İlçemiz, İyisu Mahallesi’nde doğup yetişen Ahmet Küçük, Araklı İmam Hatip Lisesi’nden mezun olduktan sonra, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde lisans ve yüksek lisansını tamamlayarak, Gümüşhane, Yozgat Bozok ve Karadeniz Teknik Üniversitelerinde akademisyenlik görevlerinde bulundu.
Geçtiğimiz dönem Ak Parti Trabzon Milletvekili Aday Adayı olan 1985 doğumlu Küçük, uzlaştırmacılık görevinin yanı sıra KTÜ Kariyer Merkezi müdür yardımcılığı görevinde de bulundu.